Na het inklokken van een nieuwe lokale top op $476 is de prijs van Ethereum de afgelopen week lauw geweest. Door te klokken in een wekelijkse verandering van 0.96% daling, zou Ethereum indicatief kunnen zijn voor een correctieperiode met Bitcoin Superstar  maar een groter marktsentiment bleef uit elkaar met betrekking tot de prijs.

Volgens recente scheve gegevens, zijn 13.184 ETH momenteel geblokkeerd in Call Buy contracten met bijna 5612 ETH die naar verwachting op of boven de $480 zullen doorhalen. In vergelijking, slechts 1956 ETH was onder Put Sell order voor een retracement tot $440. Een dergelijke trend is uiterst zeldzaam gedurende een week wanneer de prijs van Ethereum een daling van 0,96% heeft laten zien.

Terwijl Ethereum’s prijsgrafiek een bearish turn suggereerde, probeerde Ethereum Options het verhaal volledig om te draaien. De waarschijnlijkheidsindex voor ETH was ook vrij positief.

Volgens de bovenstaande grafiek verwachtte 19% van de optiemarkt dat Ethereum voor eind november $500 zou bereiken, en een significante 29% verwachtte een hertest op $480.

Meerdere factoren die momenteel Ethereum in de Green houden?

In het verleden was Ethereum extreem reactief op de collectieve markt, die voornamelijk gedreven werd door Bitcoin. De impact van DeFi heeft echter een groot verschil gemaakt in 2020. Het marktplafond van DeFi hield bijna 17 miljard dollar aan, en deze DeFi-munten maakten opnieuw een comeback.

Volgens @ThinkingUSD, een opmerkelijke marktanalist, kan de terugkeer van DeFi helpen Ethereum te handhaven zijn rally tijdens de volgende handelssessie. Hij verklaarde,

„DeFi ziet er vrij neutraal tot bullish uit en ik denk dat ETH klaar is voor een 471-weerstandskraan. Toegevoegd aan longs. Zal meer op 471 pauzes en houden ook.“

Lage Bitcoin Correlatie sinds september

Na een consistente sterke correlatie tijdens de rally in augustus, is Ethereum momenteel op een jaar-lage correlatie met Bitcoin. Hoewel het misschien in oktober in het nadeel heeft gespeeld, kan het Ethereum helpen om zijn eigen rally vooruit te helpen.

Voor het eerst in de digitale-activa-industrie worden belangrijke activa steeds meer verantwoordelijk voor hun eigen prijsrally’s. Ethereum 2.0 creëert momenteel een eigen niche om het project organisch in een nieuwe richting te sturen.