Bloomberg kertoi, että upea ethereum-hintaralli perustuu sijoittajien keinotteluun ja väitti samalla, että kryptovaluuttojen kuninkaan, bitcoinin, hintakehitys on orgaanista ja perustuu vahvoihin perustekijöihin.

Keinottelu vs. perusteet

Huolimatta maaliskuun puolivälin brutaalista korjausta markkinoiden välillä , eetterhinta on jatkanut nousuaan paremman osan vuotta. Suurin osa ETH: n voitoista tuli kuitenkin viimeisen neljän viikon aikana. 5. elokuuta maailman toiseksi arvokkain kryptovaluutta nousi korkeammalle rikkoakseen yli 400 dollarin. Sen lisäksi, että viime viikonloppuna korotettiin hetkeksi 400 dollarin markkaa, ETH ei ole rekisteröinyt niin korkeita hintoja vuoden 2018 elokuusta lähtien. Bitcoin Future on myös koonnut parin viime kuukauden aikana, mutta ei niin kovaa kuin eteerinen.

Mukaan Bloombergin August 2020 Crypto näkymät, ETH rakettimainen nousu näyttää liittyvän keinottelun sijoittajat. Bloombergin salausanalyytikot väittivät äskettäin, että vaikka ethereumin dramaattinen hintojen kasvu on spekulatiivista, bitcoin on koonnut kukoistavien perustekijöiden takia:

”Ethereum on jatkanut viime vuoden huippuja ja saavuttanut korkeimman tason

parhaiten suoriutuneista merkittävistä salaustekijöistä vuonna 2020, mutta me

pitää sen ralli spekulaatiivisempana kuin suotuisa kysyntä

vs. toimitusolosuhteet, jotka tukevat Bitcoinia. ”

Bloomberg selitti edelleen, että ethereum on vain noin viidesosa bitcoinin markkina-arvosta ja että se kohtaa paljon kilpailua muista samanlaisista kryptovaluutoista. Bloomberg ehdottaa sitä vastoin, että bitcoinista kehittyy hitaasti digitaaliseksi kultaversiona, jonka korrelaatio jalometalliin vain vahvistuu.

Ethereum härkä kasvaa nouseva eteen ETH 2.0

Ethereumin hintakasvu johtuu oletettavasti DeFi-hypestä parin viime kuukauden aikana. Erityisesti vakaarahat ja sadonviljely ovat houkutelleet useita sijoittajia ethereumiin.

Vauhtia on edelleen vahvistanut optimismi, että kauan odotettu ETH 2.0 -päivitys käynnistetään vihdoin muutaman kuukauden kuluttua. Itse asiassa viimeinen testiverkko ennen Ethereum 2.0: ta, Medalla-testiverkko, otettiin käyttöön 4. elokuuta.

ETH 2.0: n avulla ethereum-verkko siirtyy Proof of Stake -konsensusalgoritmiin ja pystyy käsittelemään enemmän tapahtumia kuin bitcoin. Lisäksi sijoittajat uskovat, että ethereumista tulee entistä tehokkaampaa ja kykenevämpää tukemaan jatkuvasti kukkivat DeFi-markkinat .