Bitcoin blijft vastzitten in een strakker wordend bereik, maar geselecteerde altcoins kunnen hoger gaan bewegen als ze van hun belangrijkste ondersteuningsniveaus stuiteren.

Deze week vertelde Digital Assets Data CEO Mike Alfred aan Cointelegraph dat mainstream-investeerders nog steeds „sceptisch staan tegenover Bitcoin en het ecosysteem“.

Alfred gelooft echter dat dit „scepticisme en ongeloof“ positief zal uitpakken voor Bitcoin (BTC), omdat wanneer de „traditionele mensen capituleren, ze door hun klanten en partners gedwongen zullen worden om zich in te zetten voor aanzienlijk hogere prijzen“.

Terwijl Bitcoin de afgelopen weken heeft geworsteld om een aanhoudende opleving te starten, hebben geselecteerde altcoins en penningen in de DeFi-ruimte een sterke stierloop gekend. Dit toont aan dat de aandacht van de handelaren is verschoven van Bitcoin.

Pantera Capital oprichter en CEO Dan Morehead is van mening dat de DeFi-ruimte de komende vijf jaar de Bitcoin zal overstijgen en met ongeveer 100x zal groeien.

Op de lange termijn zijn de meeste analisten op de crypto-ruimte uberisch, maar wat kunnen traders in de komende dagen verwachten?

Laten we eens kijken naar de cryptocurrencies die op korte termijn handelskansen kunnen bieden en de kritische niveaus op elk van hen kunnen spotten.

BTC/USD

Bitcoin voltooide een stijgend omgekeerd hoofd- en schouderpatroon op 27 juli toen het boven de $10.500 sloot en de prijs meestal de uitbreidingsniveaus van dergelijke omkeerpatronen opnieuw testte.

In ideale omstandigheden zou de prijs niet onder de halslijn van het omgekeerde H&S-patroon moeten duiken, maar de handel is allesbehalve ideaal.

Hoewel de beren het BTC/USD-paar onder de halslijn trokken op sep. 3, is er weinig follow up verkoop geweest, wat suggereert dat de stieren op lagere niveaus kopen. Deze aankoop droogt echter op wanneer de prijs boven het $10.500 niveau probeert te komen.

Hierdoor zit het paar momenteel vast in het $9.835-$10.625 bereik. Nadat de beren er niet in slaagden om de prijs onder de range te laten zakken op 8 september, probeerden de stieren vandaag de prijs boven de overhead weerstand te duwen, maar dat lukte niet.

Het 20-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde ($10.719) ligt net boven de weerstand van de range, vandaar dat de beren deze waarschijnlijk agressief zullen verdedigen.

Echter, als de stieren het paar boven de 20-dagen EMA kunnen voortstuwen en de hogere niveaus gedurende drie dagen kunnen volhouden, zal dit suggereren dat de correctie voorbij is. Dat kan resulteren in een hertest van 12.460 dollar en als deze weerstand wordt overschreden, zal de opwaartse trend waarschijnlijk worden hervat.

Deze bullish view zal ongeldig zijn als het paar breekt en onder de $9.835 steun blijft.

De 4 uur durende grafiek laat zien dat de beren de $10.625 weerstand agressief verdedigen, maar als ze er niet in slagen om de prijs onder de $10.200 steun te laten zakken, zullen de stieren opnieuw proberen om de overhead weerstand van de range te verwijderen.

Als ze slagen, zullen agressieve traders waarschijnlijk in de aanval gaan, wat zou kunnen resulteren in een snelle beweging naar $11.400 en mogelijk $12.000.

In tegenstelling tot deze aanname is een daling naar $10.000 en dan naar $9.835 mogelijk als de beren de prijs onder de $10.200 support laten zakken.

BNB/USD

Terwijl de meeste grote cryptokringen op zoek zijn naar een bodem, heeft Binance Coin (BNB) zijn opleving hervat en een nieuwe 52-weekse high gemaakt, wat een teken van kracht is.

Hoewel de relatieve sterkte-index de vorming van een bearish divergentie liet zien, maakte de scherpe beweging op 12 september deze bearish setup ongeldig.

Momenteel wordt het BNB/USD-paar geconfronteerd met stijve weerstand op het $32-niveau, maar als de stieren niet toestaan dat de prijs onder de kritische steun op $27.1905 duikt, is een hertest van $32 waarschijnlijk. Een breuk boven deze weerstand zou de prijs kunnen opdrijven tot $38.

In tegenstelling tot deze aanname, als de beren het paar onder de $27.1905 trekken, zal dit erop wijzen dat de huidige beweging een stierenval zou kunnen zijn geweest.

De bears verdedigen op agressieve wijze het $32 level, gezien vanaf de lange bearish kaars op de 4-hour chart. Het positieve teken is echter dat de stieren niet in paniek raken en dat ze de dip blijven kopen.

Ze zullen nu opnieuw proberen de koers boven de $32 weerstand te duwen. Als ze daarin slagen, zal het momentum waarschijnlijk weer aantrekken, maar als de koers weer daalt van $32, zou het pair een paar dagen aan de range gebonden kunnen blijven.

NEO/USD

Het falen van de beren om NEO te laten zinken en te ondersteunen onder het breakoutniveau van $16.72441 trok het kopen aan door de stieren die de prijs vandaag naar $21.97869 duwden.

De beren verdedigen de $22-$22.82612 verzetszone agressief, maar als het NEO/USD-paar van de 20-dagen EMA ($18.54) terugkaatst, zullen de stieren opnieuw proberen om de prijs boven de verzetszone te duwen.

Als ze daar in slagen, zal de volgende etappe van de opwaartse beweging waarschijnlijk beginnen. Er is een kleine weerstand bij $25.23 waarboven het momentum waarschijnlijk zal aantrekken.

Echter, als de beren de koers onder de 20-dagen Corona Millionaire laten zakken, zou het pair kunnen dalen naar $16.72441. Een uitsplitsing en het sluiten onder deze steun zal een enorm negatief effect hebben.

Het niet breken boven het $22 niveau had winst kunnen aantrekken door de stieren op korte termijn te boeken. Dit heeft de prijs onder de 20-EMA getrokken.

Nochtans, als de stieren de prijs boven $19.27244 kunnen houden, (50% Fibonacci retracement niveau), dan is een andere poging om de luchtweerstand te ontruimen waarschijnlijk.

Een onderbreking onder de $19.27244-$18.63376 steun kon de impuls verzwakken en resulteren in een daling tot $16.72441.

YFI/USD

De correctie in Yearn.finance (YFI) dat op 31 Augustus begon vond steun dicht bij $21.345, die het 50% Fibonacci retracementniveau van de volledige aanloop van $3.000-$39.690 was.

De herhaalde pogingen van de beren om onder de $21.345 steun te breken mislukten en de waaier kromp tussen Sep. 5 en Sep. 8, die besluiteloosheid onder de stieren en de beren voorstelde.

Deze onzekerheid loste op de kop met een scherpe opwaartse beweging op 9 september, die aangaf dat de stieren hun dominantie opnieuw hadden bevestigd. Het doel van deze volgende etappe van de uptrend is $46.632,46 en vervolgens de psychologische weerstand op $50.000.

De beren proberen echter de rally te vertragen op $43.966,31. Als ze het YFI/USD-paar kunnen laten zinken onder het 50% Fibonacci retraceniveau van het meest recente deel van de rally op $31.011.37, zal het momentum waarschijnlijk verzwakken.

De zich ontwikkelende bearish divergentie op de RSI rechtvaardigt voorzichtigheid, maar als het paar terugkaatst van de $34,068.74-$31,011.37 steunzone, zullen de stieren nog een poging doen om de uptrend te hervatten.

De beren hebben het paar onder de 20-EMA teruggetrokken, wat suggereert dat het momentum op korte termijn is verzwakt. De volgende steun aan de onderkant is 31.011.37 dollar.

Als het paar sterk terugkaatst van 31.011.37 dollar, zullen de stieren nog een poging doen om de prijs boven de overhead weerstand te duwen op 43.966.31 dollar.

LINK/USD

Chainlink (LINK) is drie keer afgewezen van de $13.28 niveaus sinds sep. 6, maar het positieve teken is dat de beren niet in staat zijn geweest om de prijs onder de trendlijn te laten zakken, wat laat zien dat er op lagere niveaus wordt gekocht.

Als het LINK/USD-paar weer van de trendlijn af komt, zullen de stieren nog een poging doen om de koers boven de $13.28 te duwen. Als ze daarin slagen, zal het pair waarschijnlijk het momentum oppikken en zich naar de neerwaartse lijn herstellen.

Dit level zal waarschijnlijk weer als een weerstand werken, maar als de stieren erdoorheen kunnen duwen, kan het pair rallyen naar $17.7777.

Echter, als de beren de prijs onder de trendlijn laten zakken, zal het een zwakheid suggereren, wat zou kunnen resulteren in een daling naar $8.908. Zo’n beweging zal een groot negatief effect hebben en het zal het sentiment schaden.

De 4 uur durende grafiek laat zien dat de beren de $13.28 levels agressief verdedigen, maar het positieve teken is dat de stieren de koers niet onder het $11 level hebben laten zakken.

Als het pair terugkaatst van de huidige levels of van de trendlijn, zullen de stieren nog één poging doen om de koers boven de $13.28 weerstand te duwen. Als het lukt, zal het momentum waarschijnlijk weer aantrekken en een snelle beweging naar $15 is waarschijnlijk.

Deze bullish view zal ongeldig zijn als de beren zinken en de koers onder de trendlijn houden.